17 januari 2009

Hallonpaj

Det här är en jättegod efterrätt när det är smällkallt ute. En värmande havrepaj som precis som havrekakor känns lite nyttigare fast de inte alls är det p g a allt smör.

6-8 pers
2,5 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
150g margarin
300g hallon

2,5 dl vaniljvisp
2 dubbeldaim

Blanda alla ingridienser utom bären och tryck ut i en paj form. Förgrädda pajskalet ca 7 min.
Strö på lite mjöl eller potatismjöl och de frysta bären (funkar även med tinade såklart). Grädda i 20 min med ugnen på 200 grader.

Jättegott att servera med vispad vaniljvisp med krossad daim i.

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet, ska gladeligen göra den nästa vecka när jag har Maya hos mig en vecka..

    Ps. Grymt snygga sockar du stickat!!

    SvaraRadera
  2. Åh, den brutalt goda hallonpajen! Jag minns vår studietids söndagsmiddagar...

    SvaraRadera